MTB-serien omgång 10, DM och avslutning på Knivsta MTB-bana 2017-09-09

Hela 71 MTB-cyklister varav 21 nybörjare kom till Knivsta lördagen den 9/9 för att köra DM MTB och årets sista omgång i MTB-serien/Upplands Cup MTB, arrangerat av Knivsta CK.

Knivsta CK hade gjort en ny kortare bana för Nybörjare och P/F10-12 och för övriga klasser hade man vänt på den vanliga banan och gjort om den delvis. Det var alltså i princip helt nya banor vi fick köra.

Det gick snabbt ute i skogen och underlaget var lite blött men inte löst så det var bara att ösa på. Roligt att det kom några nya och körde den sista omgången i serien, ni är välkomna att fortsätta i vår igen.

Resultaten från dagens omgång hittar ni här: MTB-serien – Upplands Cup MTB Knivsta 2017-09-09 där syns också placeringen i DM för de som hade tävlingslicens.

Massor med bilder tagna av Erik Botås hittar ni på Knivsta CKs Facebook

Efter målgång blev det fika och korv, eftersnack och beundran av de snabba åkare som passerade oss som fikade.

Dagens omgång var även DM MTB för Upplandsklubbar så efter att resultaten tagits fram och slutställningen i årets serie summerats per klass blev det prisutdelning. Först för DM där bara de som hade tävlinglicens för en klubb som tillhör Upplands Cykelförbund deltog och därefter för hela årets Upplands Cup MTB per klass där de som samlat flest poäng under året fick medaljer.

Bästa Upplandsklubb MTB, dvs den klubb som tog totalt flest poäng blev även i år CK Uni som därmed behåller bucklan.

Tack Knivsta CK för bra banor och ett bra arrangemang!

Tack även till alla andra arrangörer och funktionärer, och tack alla ni som deltagit i serien! Nu tar vi höst- och vinterlov i MTB-serien/Upplands Cup MTB men vi kör igång i april nästa år igen.