MTB-serien omgång 1 SMACK Pinbacken 2019-04-25

50 MTB-cyklister kom till start vid årets första omgång i Pinbacken, Märsta. Solen hade gömt sig bakom molnen och det kom faktiskt lite regnstänk under loppet, men inget som hindrade.
Tyvärr blev starten uppskjuten en halvtimme på grund av en vurpa där en av SMACKs ungdomar skadade sig. Tack och lov kunde man på sjukhuset konstaterade att det inte var något brutet ben och inga andra allvarliga skador, men det blir ett par veckors vila för Amanda. Förseningen gjorde att det blev lite kortare körtid men alla fick nog köra av sig så det räckte ändå.

Banan var omlagd eftersom vinterstormen fällt flera träd på de stigar och delar av Pinbacken där vi brukar köra, men omväxling förnöjer så det blev en bra bana på 2 km ändå.

Stort tack till alla funktionärer som gjorde gårdagens cykling till en spännande match i skogen.
Banbygge: Amanda och Morgan Björkdahl, Evelina och Stefan Lagerkvist och Danne Johnsson.
 
Tidtagning, anmälning m.m.: Håkan Johnsson, Franco Vezzoli, Allan Persson, Jarmo Alanko.

De snabbaste vuxna körde varvet på ca 7 minuter och de snabbaste ungdomarna på ca 9 minuter. Det tog naturligtvis lite längre tid att köra runt varvet för de som tog det lite lugnare.

Resultaten finns här: MTB-serien Pinbacken MTB 2019-04-25

De flesta hade nu föranmält sig till dagens omgång och det gjorde anmälan och uthämtning av hyrchip mycket snabbare genom att alla uppgifter inte behövde skrivas in från början.

Nästa omgång i MTB-serien körs redan nästa torsdag den 2/5 kl 19:00 i Enköping, då är alla välkomna att köra igen.