MTB-serien/Upplands Cup MTB är avslutad för i år. Stort Tack till alla deltagare och alla arrangörer som gjorde det möjligt för oss att genomföra alla omgångar!
Vi tar nu höst- och vinterlov men återkommer till våren igen, så träna på och håll igång.

Ni som är intresserade av att arrangera en omgång i serien 2022 och inte redan är arrangörer - hör av er så får ni också vara med som arrangörer.

Sammanställningen från årets serie hittar ni nedan:

Upplands Cup MTB Slutställning Deltagare 2021

Upplands Cup MTB Slutställning Klubb 2021

Upplands Cup MTB Slutställning Ungdomsklubb 2021

Grattis till CK Uni som även i år tog hem titeln Bästa Upplandsklubb MTB plus pokalen för Bästa Ungdomsklubb MTB!

 

MTB-serien/Upplands Cup MTB 2021

Välkomna hälsar SMACK och Upplands Cykelförbund alla cyklister, se uppdaterat kalender och program till höger!

De klubbar som hade planerat sina arrangemang i april och maj har flyttat dem så alla 10 planerade omgångar kommer att kunna genomföras. Det blir MTB i princip varje vecka fram till början av september, med sommaruppehåll i juli, och vi kommer naturligtvis att anpassa oss efter de Corona-restriktioner som gäller.
Håll koll på SMACKs hemsida och Facebook samt Upplands CFs Facebook för information om läget inför varje omgång.

  • Välkomna att köra i MTB-serien

Träningsserien arrangeras 2021 av nio av Upplands cykelklubbar på ett Corona-säkert sätt och vi anpassar oss efter gällande föreskrifter. Serien är öppen för alla som gillar att cykla MTB oavsett klubb eller ambitionsnivå. Ungdomar är speciellt välkomna och kör kortare distans eller färre antal varv beroende på åldersklass.

I Upplands Cup MTB samlar man poäng för varje omgång man deltar i, de 8 bästa omgångarna räknas in i slutresultatet, ju bättre resultat desto fler poäng får man. Alla deltagare får minst 1 poäng, även vid DNF. Poängen summeras även per klubb i tävlingen om Upplands bästa cykelklubb MTB för de som tillhör Upplands CF. Nytt för i år är att vi har en lagtävling för ungdomar med ett vandringspris till Upplands bästa ungdomsklubb MTB. Alla ungdomars poäng räknas in i den tävlingen.

Vi fortsätter med föranmälan via SMACKs hemsida senast kvällen före omgången för att förenkla hanteringen vid omgångarna.

Startavgift 50 kr (30 kr för ungdom) inkl. fika och trevligt cykelsnack. Vi använder chiptidtagning med eget Mylaps-chip eller hyrchip för 20 kr per gång. Betalning helst via Swish till arrangerande klubb. (vi är tacksamma om ni frivilligt lägger på 2 kr per Swish-betalning eftersom banken tar det i avgift av ideella föreningar)

Info om samlingsplatser, program och resultat läggs upp på SMACKs hemsidaSMACKs Facebook och på Upplands CFs hemsida och Upplands CFs Facebook.

Arrangörsklubbarna bör lägga upp info om sin omgång i god tid, helst 14 dagar före på sin hemsida/Facebook och på och Upplands CFs Facebook.

Ev. förändring i samlingsplats eller tid läggs ut på SMACKs och arrangörens hemsida/Facebook. Ta för vana att alltid kolla, ibland kan vi behöva ändra plats eller tid.

MTB-serien / Upplands Cup MTB är sanktionerad av Upplands Cykelförbund.

Poängsystem:

Poäng tilldelas efter antal deltagare i klassen i en fallande skala till alla som fullföljer. Nybörjare (alla är vinnare) erhåller 1 poäng per fullföljt lopp.

Klassindelning:

Nybörjare (Pojkar/Flickor 6 - 10 år)

P9-10 (Pojkar 9-10 år)

F9-10 (Flickor 9-10 år)

P11-12 (Pojkar 11-12 år)

F11-12 (Flickor 11-12 år)

P13-14 (Pojkar 13-14 år)

F13-14 (Flickor 13-14 år)

P15-16 (Pojkar 15-16 år)

F15-16 (Flickor 15-16 år)

Jun (Juniorer 17-18 år)

DJun (Damjuniorer 17-18 år)

Elit (Seniorer Elit)

DamE (Damer Elit)

H30 (Herrar 30 år och äldre)

D30 (Damer 30 år och äldre)

H40 (Herrar 40 år och äldre)

D40 (Damer 40 år och äldre)

H50 (Herrar 50 år och äldre)

D50 (Damer 50 år och äldre)

H60 (Herrar 60 år och äldre)

D60 (Damer 60 år och äldre)

HSport (Herrar 15 år och äldre)

DSport (Damer 15 år och äldre)

Inget krav på tävlingslicens för att deltaga då detta är en träningsserie.