På torsdag den 5/8 från kl 18:30 drar vi igång MTB-serien/Upplands Cup MTB igen, då är det Sigtuna Sports Club som arrangerar Sigtuna MTB på en alldeles ny bana.

All information om hur du hittar till banan i Sigtuna, starttider, klasser, antal varv, mm. finns i PM som du hittar via följande länk: Upplands Cup, Sigtuna Stadsängar, Sigtuna | Sigtuna Sports Club

Första start kl 18:30, då kör Nybörjare och ungdomar upp tom 12 år på ett kortare banvarv.

Andra start går kl 19:15, då kör ungdomar från 13 år och alla vuxenklasser på en längre banvarv.

Parkering vid Raoul Wallenberg skolan eller vid Padelhallen (Sigtuna Stadsängar), se Tävlingsparkering

Samling för avprickning och uthämtning av hyrchip ca 100 meter från parkeringen.

Föranmälan är öppen fram till kvällen före omgången sen stänger vi. Klicka på "Föranmälan/Anmälda" till höger och fyll i formuläret.

Vi kör med chiptidtagning för alla utom Nybörjare så ta med eget Mylaps-chip eller hyr ett av oss. Startavgift 50 kr (30 kr för ungdomar). Chiphyra 20 kr för dig som inte har eget chip.

Betalning görs via Swish till Sigtuna Sports Club, nr 123 226 12 53.

Alla är välkomna att delta som vanligt hälsar Sigtuna Sports Club!

Inlägg och resultatlistor från omgångarna finns i listan till höger.

Välkomna hälsar SMACK och Upplands Cykelförbund alla cyklister, se uppdaterat kalender och program till höger!

De klubbar som hade planerat sina arrangemang i april och maj har flyttat dem så alla 10 planerade omgångar kommer att kunna genomföras. Det blir MTB i princip varje vecka fram till början av september, med sommaruppehåll i juli, och vi kommer naturligtvis att anpassa oss efter de Corona-restriktioner som gäller.
Håll koll på SMACKs hemsida och Facebook samt Upplands CFs Facebook för information om läget inför varje omgång.

  • Välkomna att köra i MTB-serien

Träningsserien arrangeras 2021 av nio av Upplands cykelklubbar på ett Corona-säkert sätt och vi anpassar oss efter gällande föreskrifter. Serien är öppen för alla som gillar att cykla MTB oavsett klubb eller ambitionsnivå. Ungdomar är speciellt välkomna och kör kortare distans eller färre antal varv beroende på åldersklass.

I Upplands Cup MTB samlar man poäng för varje omgång man deltar i, de 8 bästa omgångarna räknas in i slutresultatet, ju bättre resultat desto fler poäng får man. Alla deltagare får minst 1 poäng, även vid DNF. Poängen summeras även per klubb i tävlingen om Upplands bästa cykelklubb MTB för de som tillhör Upplands CF. Nytt för i år är att vi har en lagtävling för ungdomar med ett vandringspris till Upplands bästa ungdomsklubb MTB. Alla ungdomars poäng räknas in i den tävlingen.

Vi fortsätter med föranmälan via SMACKs hemsida senast kvällen före omgången för att förenkla hanteringen vid omgångarna.

Startavgift 50 kr (30 kr för ungdom) inkl. fika och trevligt cykelsnack. Vi använder chiptidtagning med eget Mylaps-chip eller hyrchip för 20 kr per gång. Betalning helst via Swish till arrangerande klubb. (vi är tacksamma om ni frivilligt lägger på 2 kr per Swish-betalning eftersom banken tar det i avgift av ideella föreningar)

Info om samlingsplatser, program och resultat läggs upp på SMACKs hemsidaSMACKs Facebook och på Upplands CFs hemsida och Upplands CFs Facebook.

Arrangörsklubbarna bör lägga upp info om sin omgång i god tid, helst 14 dagar före på sin hemsida/Facebook och på och Upplands CFs Facebook.

Ev. förändring i samlingsplats eller tid läggs ut på SMACKs och arrangörens hemsida/Facebook. Ta för vana att alltid kolla, ibland kan vi behöva ändra plats eller tid.

MTB-serien / Upplands Cup MTB är sanktionerad av Upplands Cykelförbund.

Poängsystem:

Poäng tilldelas efter antal deltagare i klassen i en fallande skala till alla som fullföljer. Nybörjare (alla är vinnare) erhåller 1 poäng per fullföljt lopp.

Klassindelning:

Nybörjare (Pojkar/Flickor 6 - 10 år)

P9-10 (Pojkar 9-10 år)

F9-10 (Flickor 9-10 år)

P11-12 (Pojkar 11-12 år)

F11-12 (Flickor 11-12 år)

P13-14 (Pojkar 13-14 år)

F13-14 (Flickor 13-14 år)

P15-16 (Pojkar 15-16 år)

F15-16 (Flickor 15-16 år)

Jun (Juniorer 17-18 år)

DJun (Damjuniorer 17-18 år)

Elit (Seniorer Elit)

DamE (Damer Elit)

H30 (Herrar 30 år och äldre)

D30 (Damer 30 år och äldre)

H40 (Herrar 40 år och äldre)

D40 (Damer 40 år och äldre)

H50 (Herrar 50 år och äldre)

D50 (Damer 50 år och äldre)

H60 (Herrar 60 år och äldre)

D60 (Damer 60 år och äldre)

HSport (Herrar 15 år och äldre)

DSport (Damer 15 år och äldre)

Inget krav på tävlingslicens för att deltaga då detta är en träningsserie.