Nu på tisdag den 3/8 från kl 18:10 kör vi Arlanda Reverse GP på Arlanda Testtrack i SMACK-serien/Upplands Cup Lvg. Vi har flera olika startgrupper och kör denna gång banan åt motsatt håll för att få lite omväxling. Välkomna!

Preliminära startgrupper och starttider:
- Ungdom
(P/F10-14) 6 varv, start kl 18:10
- Herrar C 10 varv, start kl 18:45
- Damer 10 varv, start kl 18:46
- Herrar A 14 varv, start kl 19:20
- Herrar B 12 varv, start kl 20:10

P15-16 kör i klass Herrar B och F15-16 kör i klass Damer.

Banan kommer att vara öppen från kl 17:30, Arlanda Testtrack 2 hittar ni här https://kartor.eniro.se/m/5JFpI

Föranmälan görs senast måndag kväll via SMACK-serien föranmälan – Sigtuna Märsta Arlanda CK

Startavgift 80 kr för vuxna och 30 kr för ungdomar. Hyrchip kostar 20 kr. Betalning sker via Swish till SMACK, Swish nr: 123 199 37 24. Var bussig och lägg till 2 kr eftersom banken tar det i avgift av föreningar.

Omgången arrangeras av SMACK och det vankas fika efter respektive omgång, självservering på Corona-säkert vis.

Föranmälan är öppen fram till kvällen före omgången sen stänger vi. Klicka på "Föranmälan/Anmälda" till höger och fyll i formuläret, Välkomna!

Välkomna till Träningsserien för alla hälsar SMACK och Upplands Cykelförbund alla cyklister, se uppdaterad kalender och program till höger!

De planerade omgångarna i april och maj har tyvärr utgått så vi hoppar nu direkt in på omgång 10 och fortsätter sen serien enligt programmet.
Vi kommer naturligtvis att anpassa oss efter de Corona-restriktioner som gäller. Håll koll på SMACKs hemsida och Facebook samt Upplands CFs Facebook för information om läget inför varje omgång.

Inbjudan och program för 2021 finns i högerspalten, och nu även en kalender över Upplands Cup Lvg och MTB 2021. Föranmäl er gärna till omgången, se "Föranmälan/Anmälda" till höger.

  • Välkomna till SMACK-serien, träningsserien där alla är välkomna!

Den populära träningsserien genomförs 2021 av elva av Upplands och norra Stor-Stockholms cykelklubbar på ett Corona-säkert sätt och vi anpassar oss efter gällande föreskrifter. Serien är öppen för alla som gillar landsvägscykling oavsett klubb eller ambitionsnivå.

Nyheter för året:

  • IF Mantra Sport är nya arrangörer och arrangerar Björklinge tempo 20 km på en bana strax utanför Björklinge med start och mål på vägen utanför Sandviksbadet.
  • Östra Aros CK är också nya arrangörer och tar över arrangerandet av Almunge partempo/tempo.
  • Avslutningen genomförs med en sprinttävling med kvalheat och finaler på Arlanda Testtrack arrangerat av CK ECI Champion och därefter korv, fika och prisutdelning.

I övrigt fortsätter vi med de populära banorna och tidtagning med Mylaps-chip. Vi fortsätter också med ökad säkerhet i linjelopp och GPn, uppdelning av startgrupper i A, B, C, Damer och Ungdom, sjukvårdare på plats, fler MCn, fler säkerhetsvakter och krav på licens eller visad erfarenhet från linjelopp för att köra i startgrupp A och B.

Vi delar upp resultaten i linjecupen i klasserna A, B, C, Damer, Ungdom och i tempocupen med den vanliga åldersbaserade klassindelningen.

Startavgifterna är 50 kr för tempo och 80 kr för linje och GP (30 kr för ungdomar för tempo, linje och GP) för att bekosta den höjda säkerheten och ge lite mer tillbaka till de arrangerande klubbarna. Fika efter målgång ingår, liksom det trevliga eftersnacket. (Under förutsättning att det tillåts enligt Corona-föreskrifterna.)

Första omgången körs i år vid Odensala 16,8 km den 7 april. Sen rullar serien på fram till den 31 augusti då vi har avslutningen med sprinttävling på Arlanda Testtrack.
Serien omfattar i år 19 omgångar: 9 tempo, 2 partempo, 1 bergstempo, 3 GP-lopp, 3 linjelopp, 1 sprinttävling och alla ingår i Upplands Cup.

Serien genomförs med föranmälan eller direktanmälan på plats via mobilen, startavgift 50 eller 80 kr (30 för ungdomar) inkl. fika plus 20 kr för hyrchip (vi är tacksamma om ni frivilligt lägger på 2 kr per Swish-betalning eftersom banken tar det i avgift av ideella föreningar), trevligt cykelsnack vid fikat, snabbt framtagna resultat och möjlighet för alla att köra oavsett ambitionsnivå. Man väljer själv vilka omgångar och hur ofta man vill köra, och man kan börja när som helst.

Ungdomar och paracyklister är speciellt välkomna och har alltid möjlighet att köra kortare distans vid alla omgångar, kom i god tid så ordnar vi detta.
Motionärer kan också köra kortare distans eller färre antal varv på GP- och linjeloppen, det ordnar vi.

Serien är ett bra träningstillfälle mitt i veckan för de aktiva och en möjlighet att prova på cykelsporten med enkla lopp för både för unga och gamla, motionärer eller aktiva inom andra discipliner eller idrotter. Man kan jämföra sig med egna tidigare resultat eller med andra deltagare om man vill.

I Upplands Cup samlar man poäng i linjecupen och tempocupen vid varje omgång, de 10 bästa tempo och 4 bästa linje/GPna per person räknas in i slutställningen.

Poängskalan kommer i år att anpassas efter antal startande per klass, ju fler startande desto fler poäng delas ut. Bästa tid eller placering i klassen får flest poäng.
Alla startande får minst 1 poäng, även vid DNF. Poängen summeras också per klubb och utgör därmed tävlingen om bästa Upplandsklubb Lvg.

Info om samlingsplatser, program och resultat läggs upp på SMACKs hemsida och SMACKs Facebook och på Upplands CFs hemsida och Upplands CFs Facebook.

Kom ihåg: Föranmälan på SMACKs hemsida fram till kvällen före omgången.

Ev. förändring i samlingsplatser eller tider läggs ut på SMACKs och arrangörens hemsida/Facebook. Ta för vana att alltid kolla, ibland kan vi behöva ändra plats eller tid.

Kom gärna och hjälp till som funktionär om du inte kan köra själv, det är ett viktigt arbete som gör att de deltagande cyklisterna kan genomföra sitt träningslopp och gör serien möjlig. Serien är populär och vi behöver hjälp med anmälan, start, tidtagning, mm.

SMACK-serien / Upplands Cup Lvg är sanktionerad av Upplands Cykelförbund och genomförs även i år med tillstånd för Tävling på väg från Länsstyrelsen.

PS. Du vet väl att fortsätter att ha sällskap av Stockholms Landsvägscup som körs på tisdagar under säsongen, se Stockholms CFs Hemsida och Facebook DS.

Arrangerande klubbar:

SMACKECI  NorrtaljeCK  Vallentuna ACTierp BalstaCK CKUni  Enköpings CK tröja  Upsala CK tröja