SMACK-serien/Upplands Cup Lvg 2024

Välkomna till Träningsserien för alla som gillar att cykla hälsar SMACK och Upplands Cykelförbund!

Inbjudan och program finns i högerspalten, och även en kalender över Upplands Cup Lvg och MTB 2024. Anmälan sker i år via Upplands CFs hemsida, se länk till höger.

  • Välkomna till SMACK-serien, träningsserien där alla är välkomna!

Den populära träningsserien genomförs 2024 av nio av Upplands och norra Stor-Stockholms cykelklubbar. Serien är öppen för alla som gillar landsvägscykling oavsett klubb eller ambitionsnivå och ger möjlighet till en bra och pulshöjande träningstävling mitt i veckan under säsongen.

Vi hoppas att Regeringen snart fattar beslut om att Trafikverkets skyltning ska vara kostnadsfri eller endast vara mycket låg för Ideella föreningar, annars kan vi tvingas ställa in några omgångar pga. kostnaden.

Nyheter för året:

  • Alla omgångar på Arlanda Testtrack kommer att köras på Testtrack 1 som ligger på andra sidan järnvägen, ca 1 km från den bana vi kört på tidigare
  • Östra Aros CK arrangerar Bälinge tempo den 24/4 på en 20 km bana från Bälinge k:a till Grellbo och tillbaka.
  • Uppehåll under SM-veckan, då kör vi ingen omgång.
  • SMACK arrangerar avslutningen på serien den 27/8 med Arlanda Testtrack Kortbana med Jaktstart.

I övrigt fortsätter vi köra de populära banorna, har anmälan och resultathantering med NytaTime och tidtagning med Mylaps-chip. Vi fortsätter också med ökad säkerhet i linjelopp och GPn, uppdelning av startgrupper i A, B, C, Damer och Ungdom, sjukvårdare på plats, fler MCn, fler säkerhetsvakter och krav på licens eller visad erfarenhet från linjelopp för att köra i startgrupp A och B.

Vi delar upp resultaten i linjecupen i klasserna A, B, C, Damer, Ungdom och i tempocupen med den vanliga åldersbaserade klassindelningen.

Startavgifterna är fortsatt 50 kr för tempo och 80 kr för linje och GP (30 kr för ungdomar för tempo, linje och GP) för att bekosta den höjda säkerheten och ge lite mer tillbaka till de arrangerande klubbarna. Chiphyran är fortsatt 20 kr. Fika efter målgång ingår, liksom det trevliga eftersnacket.

Första omgången är i år Lunda tempo 21 km den 3 april. Sen rullar serien på fram till den 27 augusti då vi har avslutningen med Kortbana med jaktstart på Arlanda Testtrack.
Serien omfattar i år 16 omgångar: 7 tempo, 1 partempo, 1 bergstempo, 3 GP-lopp, 3 linjelopp, 1 kortbana med jaktstart.

Serien genomförs med föranmälan eller direktanmälan på plats via mobilen, startavgift 50 eller 80 kr (30 för ungdomar) inkl. fika plus 20 kr för hyrchip (vi är tacksamma om ni frivilligt lägger på 2 kr per Swish-betalning eftersom banken tar det i avgift av ideella föreningar), trevligt cykelsnack vid fikat, snabbt framtagna resultat och möjlighet för alla att köra oavsett ambitionsnivå. Man väljer själv vilka omgångar och hur ofta man vill köra, och man kan börja när som helst.

Ungdomar och paracyklister är speciellt välkomna och har alltid möjlighet att köra kortare distans vid alla omgångar, kom i god tid så ordnar vi detta.
Motionärer kan också köra kortare distans eller färre antal varv på GP- och linjeloppen, det ordnar vi.

Serien är ett bra träningstillfälle mitt i veckan för de aktiva och en möjlighet att prova på cykelsporten med enkla lopp för både för unga och gamla, motionärer eller aktiva inom andra discipliner eller idrotter. Man kan jämföra sig med egna tidigare resultat eller med andra deltagare om man vill.

I Upplands Cup samlar man poäng i linjecupen och tempocupen vid varje omgång, ju bättre placering man får i sin klass desto fler poäng får man.
Alla startande får minst 1 poäng, även vid DNF. Poängen summeras också per klubb och utgör därmed tävlingen om bästa Upplandsklubb Lvg.

Info om samlingsplatser, program och resultat läggs upp på Upplands CFs hemsida och Upplands CFs Facebook samt SMACKs hemsida och SMACKs Facebook.

Kom ihåg: Föranmälan på Upplands CFs hemsida före kl 17:00 eller direktanmälan på plats senast 30 min före första start.

Ev. förändring i samlingsplatser eller tider läggs ut på Upplands CFs, SMACKs och arrangörens hemsida/Facebook. Ta för vana att alltid kolla, ibland kan vi behöva ändra plats eller tid.

Kom gärna och hjälp till som funktionär om du inte kan köra själv, det är ett viktigt arbete som gör att de deltagande cyklisterna kan genomföra sitt träningslopp och gör serien möjlig. Serien är populär och vi behöver hjälp med anmälan, start, tidtagning, mm.

SMACK-serien / Upplands Cup Lvg är sanktionerad av Upplands Cykelförbund och genomförs även i år med tillstånd för Tävling på väg från Länsstyrelsen.

Du vet väl att fortsätter att ha sällskap av Stockholms Landsvägscup som körs på tisdagar under säsongen, se Stockholms CFs Hemsida och Facebook DS.

Arrangerande klubbar:

SMACKECI  NorrtaljeCK  Vallentuna BalstaCK CKUni  Enköpings CK tröja