SMACK-serien/Upplands Cup Lvg fortsatt inställd till mitten av maj!

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har nu förlängt Corona-restriktionerna till den 17 maj vilket innebär att distrikts- och klubbtävlingar fram till dess endast får bedrivas av yrkesmässiga idrottare, dvs. mycket få av våra vanliga deltagare.

Av den anledningen ställer vi in de planerade omgångarna även under första halvan av maj och ser fram mot att förhoppningsvis kunna komma igång med serierna under andra halvan av maj, om restriktionerna lättas.

Håll utkik efter ny info i mitten av maj och träna på så länge. Banorna känner ni till och vägarna och stigarna är fria så det är bara att köra träningrundor på egen hand.

 

SMACK och Upplands Cykelförbund hälsar alla cyklister välkomna att delta i 2021 års upplaga av SMACK-serien/Upplands Cup Lvg - Träningsserien för alla!

Vi hoppas kunna komma igång i början av april enligt programmet och vi kommer naturligtvis att anpassa oss efter de Corona-restriktioner som gäller.

Håll koll på SMACKs hemsida och Facebook samt Upplands CFs Facebook för information om läget inför varje omgång.

Inbjudan och program för 2021 finns i högerspalten, och nu även en kalender över Upplands Cup Lvg och MTB 2021. Föranmäl er gärna till omgången, se "Föranmälan/Anmälda" till höger.

  • Välkomna till SMACK-serien, träningsserien där alla är välkomna!

Den populära träningsserien genomförs 2021 av elva av Upplands och norra Stor-Stockholms cykelklubbar på ett Corona-säkert sätt och vi anpassar oss efter gällande föreskrifter. Serien är öppen för alla som gillar landsvägscykling oavsett klubb eller ambitionsnivå.

Nyheter för året:

  • IF Mantra Sport är nya arrangörer och arrangerar Björklinge tempo 20 km på en bana strax utanför Björklinge med start och mål på vägen utanför Sandviksbadet.
  • Östra Aros CK är också nya arrangörer och tar över arrangerandet av Almunge partempo/tempo.
  • Avslutningen genomförs med en sprinttävling med kvalheat och finaler på Arlanda Testtrack arrangerat av CK ECI Champion och därefter korv, fika och prisutdelning.

I övrigt fortsätter vi med de populära banorna och tidtagning med Mylaps-chip. Vi fortsätter också med ökad säkerhet i linjelopp och GPn, uppdelning av startgrupper i A, B, C, Damer och Ungdom, sjukvårdare på plats, fler MCn, fler säkerhetsvakter och krav på licens eller visad erfarenhet från linjelopp för att köra i startgrupp A och B.

Vi delar upp resultaten i linjecupen i klasserna A, B, C, Damer, Ungdom och i tempocupen med den vanliga åldersbaserade klassindelningen.

Startavgifterna är 50 kr för tempo och 80 kr för linje och GP (30 kr för ungdomar för tempo, linje och GP) för att bekosta den höjda säkerheten och ge lite mer tillbaka till de arrangerande klubbarna. Fika efter målgång ingår, liksom det trevliga eftersnacket. (Under förutsättning att det tillåts enligt Corona-föreskrifterna.)

Första omgången körs i år vid Odensala 16,8 km den 7 april. Sen rullar serien på fram till den 31 augusti då vi har avslutningen med sprinttävling på Arlanda Testtrack.
Serien omfattar i år 19 omgångar: 9 tempo, 2 partempo, 1 bergstempo, 3 GP-lopp, 3 linjelopp, 1 sprinttävling och alla ingår i Upplands Cup.

Serien genomförs med föranmälan eller direktanmälan på plats via mobilen, startavgift 50 eller 80 kr (30 för ungdomar) inkl. fika plus 20 kr för hyrchip (vi är tacksamma om ni frivilligt lägger på 2 kr per Swish-betalning eftersom banken tar det i avgift av ideella föreningar), trevligt cykelsnack vid fikat, snabbt framtagna resultat och möjlighet för alla att köra oavsett ambitionsnivå. Man väljer själv vilka omgångar och hur ofta man vill köra, och man kan börja när som helst.

Ungdomar och paracyklister är speciellt välkomna och har alltid möjlighet att köra kortare distans vid alla omgångar, kom i god tid så ordnar vi detta.
Motionärer kan också köra kortare distans eller färre antal varv på GP- och linjeloppen, det ordnar vi.

Serien är ett bra träningstillfälle mitt i veckan för de aktiva och en möjlighet att prova på cykelsporten med enkla lopp för både för unga och gamla, motionärer eller aktiva inom andra discipliner eller idrotter. Man kan jämföra sig med egna tidigare resultat eller med andra deltagare om man vill.

I Upplands Cup samlar man poäng i linjecupen och tempocupen vid varje omgång, de 10 bästa tempo och 4 bästa linje/GPna per person räknas in i slutställningen.

Poängskalan kommer i år att anpassas efter antal startande per klass, ju fler startande desto fler poäng delas ut. Bästa tid eller placering i klassen får flest poäng.
Alla startande får minst 1 poäng, även vid DNF. Poängen summeras också per klubb och utgör därmed tävlingen om bästa Upplandsklubb Lvg.

Info om samlingsplatser, program och resultat läggs upp på SMACKs hemsida och SMACKs Facebook och på Upplands CFs hemsida och Upplands CFs Facebook.

Kom ihåg: Föranmälan på SMACKs hemsida eller annat system (mer info kommer) före kl 17:00 eller direktanmälan på plats senast 30 min före första start.

Ev. förändring i samlingsplatser eller tider läggs ut på SMACKs och arrangörens hemsida/Facebook. Ta för vana att alltid kolla, ibland kan vi behöva ändra plats eller tid.

Kom gärna och hjälp till som funktionär om du inte kan köra själv, det är ett viktigt arbete som gör att de deltagande cyklisterna kan genomföra sitt träningslopp och gör serien möjlig. Serien är populär och vi behöver hjälp med anmälan, start, tidtagning, mm.

SMACK-serien / Upplands Cup Lvg är sanktionerad av Upplands Cykelförbund och genomförs även i år med tillstånd för Tävling på väg från Länsstyrelsen.

PS. Du vet väl att fortsätter att ha sällskap av Stockholms Landsvägscup som körs på tisdagar under säsongen, se Stockholms CFs Hemsida och Facebook DS.

Arrangerande klubbar:

SMACKECI  NorrtaljeCK  Vallentuna ACTierp BalstaCK CKUni  Enköpings CK tröja  Upsala CK tröja