Passen/grupperna kommer i möjligaste mån att anpassas för hög cyklingssäkerhet och undvikande av risk för vårdkrävande incidenter.

- Träningen öppen endast för SMACK-medlemmar. Vill du eller någon du känner vara med och du/hen inte är medlemmar, gå då omgående in på www.smack.se/bli-medlem/ och ANSÖK om medlemskap. Gör det i så god tid att du hinner få svar på din ansökan och därefter hinner betala in samt att vi hunnit registrera din betalning i god tid innan träningstillfället.

Våra träningar pågår året runt, vi har många medlemmar som är aktiva oavsett om solen skiner, det regnar eller om snön ligger på backen. All träning är inte organiserad utan är mer eller mindre spontana pass som våra medlemmar tar initiativ till - både inom landsväg och mountainbike.

På Facebook-gruppen, SMACK - Träning, Tävling och Motion diskuterar våra medlemmar spontana gruppcyklingar. Våra ledare lägger ut evenemang som är gruppcyklingar och intervallträningar! Endast ledare får lägga ut evenemang enligt nedan.

Säsongen med ledarledda pass börjar vanligtvis i början av april, vi återkommer med om vi har möjlighet att erbjuda introduktionstillfällen för våra nya cyklister.

Landsväg

SMACKs tider för landsvägsträning är (under landsvägssäsongen april - september):

 • Måndagar, grillen/chillen körs på måndagar för att inte konkurrera med träningarna på Arlanda Test Track. Start från Cykelhuset  (Sandavägen 2) i Upplands Väsby.
 • Arlanda Test Track är öppet tisdagar kl 19.00-21.00 med möjlighet till träning på banan. Vi ser gärna att paracyklister tar möjligheten att träna på banan.
 • Torsdagar med start mellan 1730-1900 beroende på tid på året med start från Cykelhuset Upplands Väsby (kortare intensiva pass, exempelvis olika intervaller).
 • Ledarledda gruppcyklingar sker Lördagar kl 09.00 för samtliga grupper med start från Cykelhuset (Sandavägen 2) Upplands Väsby (distanspass)

Vi försöker tillämpa nedan gruppindelningar under de ledarledda landsvägspassen, där distanserna varierar från 4-10 mil i lugna grupperna till 8-12 mil för de snabbare grupperna (ibland kör vi även ännu längre pass). Passledaren kan komma att dela in i mindre grupper beroende på antal deltagare.

 • Blå gruppen -26 km/h, där anpassar vi tempot efter deltagarna, passar för nybörjare.
 • Gula gruppen 26-29 km/h, där ska deltagaren kunna hålla 25 km/h ensam i snitt under 30 km,
 • Röda gruppen 29-32 km/h där ska deltagaren kunna hålla 28 km/h i snitt ensam under 30 km.
 • Mörkröda gruppen 32-34 km/h där deltagarna ska kunna hålla 31 km/h i snitt ensam under 30 km.
 • Svarta gruppen 34 km/h och uppåt ska deltagarna kunna hålla 33 km/h i snitt ensam under 30 km.

Föranmälan på Facebook skall ske för att tränings- och passledarna skall kunna planera. Passen kommer att läggas upp som evenemang och var och en skriver sitt namn när de anmäler sig.

För dig som leder passen finns en lathund under medlemssidorna.

Mountainbike

För MTB håll koll på Facebook-gruppen, SMACK - Träning, Tävling och Motion gällande träningar. Ambitionen är att ha MTB-träningar vissa torsdagar.

Inom MTB tillämpar vi nedan gruppindelning

 • Enkel (Blå) - Grusvägar och enklare stig med hastighet anpassad efter gruppens deltagare.
 • Medel (Gul-Röd) – Mestadels stig för vana MTB-cyklister i hastighet anpassad efter gruppens
  deltagare.
 • Svår (Svart) - Mestadels stig med mycket vana MTB-cyklister i hastighet anpassad efter
  gruppens deltagare.

För dig som leder passen finns en lathund under medlemssidorna.

Ungdom

Under 2024 fortsätter ungdomsträningar vissa helger och tisdagar på Arlanda Test Track. Arlanda Test Track lämpar sig väl till ungdomsträning då banan är avstängd och ingen annan trafik förekommer på banan. Se mer information om tillfällena Barn & Ungdom.

Det är inte speciellt svårt att leda ett pass- oftast räcker det med att bestämma en runda i förväg och hålla ordning på gruppen under rundan. Vill du ha hjälp att komma igång med att leda träningspass så har vi ledare som är erfarna och kan ge tips.

Häng med på en träning!

 • Fotograf Kim Tuuliainen

Distanspass med SMACK

Intervallpass med SMACK