Rapport från Veteran SM – Grattis till pallplatserna

Veteran SM ägde rum i Sunne den 3-5 juli 2015 i vackert sommarväder. Smack deltog med 12 cyklister, Malin Boudet (D 40 tempo), Tommy Ahlgren (H 40 i tempo, partempo och linje), Johan Sundell (H 40 tempo o linje), Tobias Söder (H40 tempo och partempo) Tommy Isaksson (H 40 tempo), Hans Bärring (H 40 linje), Håkan Samuelsson (H 50 linje), Tomas Vindahl (H 50 linje), Håkan Johnsson (H 55 tempo och H 50 linje), Hans Ödén (H 60 tempo, partempo och linje), Åke Leverin (H 70 tempo) och Lars Nordin (H 70 tempo, H 60 partempo och H 60 linje).

Det blev två pallplatser för Lars Nordin, som tog silver i tempo samt silver i partempo tillsammans med mig som hade inträtt som vikarie för Bernt Svensson.

I H 40 och H 50, vilka hade flest deltagare, svarade våra representanter för gedigna insatser. Johan Sundell satte personligt rekord i sitt tempolopp, vilket han för övrigt förbättrade ytterligare den gångna helgen i Värnamo tempo. Tommy Ahlgren, Hans Bärring, Håkan Samuelsson och till min förvåning även jag var med i tätklungan in i mål i sina respektive klasser. Tyvärr blev Tomas Vindahl involverad en vurpa, som tvingade honom att bryta på grund av punktering.

En särskild hyllning till Åke Leverin, som förutom ett bra tempolopp, troget stannade kvar efter sitt lopp för att tillsammans med sin hustru Lillemor heja på våra linjecyklister. För min del var det debut att tävla i Veteran SM. Det var väldigt trevligt och gav mersmak. Vi har många fler cyklister i klubben som skulle kunna delta i olika klasser utan att behöva skämmas. Jag hoppas  därför att vi blir betydligt fler än 12 nästa år.

Hans Ödén

11705321_790831217697896_240052882448206988_n

Stort grattis till Lars Nordin och Hans Ödén