SMACK-serien

SMACK och Upplands Cykelförbund hälsar alla cyklister välkomna att delta i 2017 års upplaga av SMACK-serien/Upplands Cup Lvg - träningsserien för alla!

Serien är nu avslutad för i år, vi tar vila över vintern men drar igång serien igen i april 2018.
Då hoppas vi på några nya banor och arrangörer, hör av dig om du har tips på någon Tempo- GP eller Linjebana som vi skulle kunna köra.
Det behövs också några fler som arbetar med arrangemangen, hör av dig om du vill vara med och planera och hjälpa till att samordna nästa års serie.

Tack till alla er som deltagit i år och till alla klubbar och funktionärer som gjort det möjligt för oss att genomföra årets serie!

Bästa Upplandsklubb Lvg blev i år CK Uni.
Sammanställningen av årets cup per klass och per klubb finns nedan.

Upplands Cup Lvg Tempo 2017 individuellt

Upplands Cup Lvg Linje-GP 2017 individuellt

Upplands Cup Lvg 2017 klubb

Årets program och info om serien finns under "Omgångar och resultat" i högerspalten.
Föranmäl er gärna till omgången, se "Föranmälan/Anmälda" till höger.

  • Välkomna till SMACK-serien, träningsserien där alla är välkomna!

Den populära träningsserien genomförs 2017 tillsammans med totalt nio av Upplands och norra Stor-Stockholms cykelklubbar som en kombination av SMACK-serien och Upplands Cup Lvg. Serien är öppen för alla oavsett klubbtillhörighet, ambitionsnivå eller idrott, bara du gillar att cykla.

Nyheter för 2017:

  • Tre nya banor: Närtunaby linje den 31/5 (delar av Markim line-banan), Skattmansö linje den 23/8 och Hakunge bergstempo den 30/8.
  • Satsning på ökad säkerhet i linjelopp och GPn med uppdelning av startgrupper i A, B, C, Damer och Ungdom som i Stockholms Landsvägscup, sjukvårdare på plats, fler MCn, fler säkerhetsvakter och krav på licens eller visad erfarenhet från linjelopp för att köra i startgrupp A och B.
  • Uppdelning i en linjecup med klassindelning A, B, C, Damer, Ungdom och en tempocup med vanlig klassindelning plus den vanliga totala sammanställningen per deltagare och per klubb för Upplands Cup Lvg.
  • Höjda startavgifter till 30 kr för tempo och 60 kr för linje och GP för att bekosta sjukvårdare på plats, fler MC-förare och fler säkerhetsvakter från de arrangerande klubbarna. Fika efter målgång ingår naturligtvis fortfarande i startavgiften, liksom det trevliga eftersnacket.
  • Efteranmälan på plats via mobilen istället för att köa för att bli inskriven, fortsatt föranmälan via hemsidan som tidigare liksom betalning via Swish (Swish nr 1231993724).

I övrigt fortsätter vi med de populära banorna även om några bytt datum, och med chiptidtagning med eget Mylaps-chip eller hyrchip för 20 kr per gång. Första omgången körs vid Sjöås handel den 29 mars. Sen rullar serien på fram till den 6 september då vi har avslutning vid Vikskolan i Upplands Väsby. Serien omfattar även i år 20 omgångar: 10 tempo, 1 partempo, 1 bergstempo, 3 GP-lopp och 5 linjelopp varav 15 ingår i Upplands Cup.

Serien genomförs med föranmälan eller direktanmälan på plats via mobilen, startavgift 30 eller 60 kr inkl. fika plus 20 kr för hyrchip (vi är tacksamma om ni frivilligt lägger på 2 kr per Swish-betalning eftersom banken tar det i avgift av ideella föreningar), trevligt cykelsnack vid fikat, resultaten direkt på plats och möjlighet för alla att köra oavsett ambitionsnivå. Man väljer själv vilka omgångar och hur ofta man vill köra, och man kan börja när som helst.

Ungdomar och paracyklister är speciellt välkomna och har alltid möjlighet att köra kortare distans vid alla omgångar, kom i god tid så ordnar vi detta. Motionärer kan också köra kortare distans eller färre antal varv på GP- och linjeloppen, det ordnar vi.

Serien är ett bra träningstillfälle mitt i veckan för de aktiva och en möjlighet att prova på cykelsporten med enkla lopp för både för unga och gamla, motionärer eller aktiva inom andra discipliner eller idrotter. Man kan jämföra sig med egna tidigare resultat eller med andra deltagare om man vill.

I Upplands Cup samlar man poäng i linjecupen, tempocupen och totalt för varje omgång, ju bättre resultat man gör desto fler poäng får man. Poängskalan baseras på antal deltagare i klassen och är omvänd så att bästa tiden får flest poäng. Högsta poäng per klass är 15 och minsta poäng 1, alla startande får minst 1 poäng, även vid DNF. Vid färre än 15 startande i klassen är högsta poäng lika med antal startande och minsta poäng 1. Poängen summeras också per klubb och utgör därmed tävlingen om Upplands bästa cykelklubb Lvg för de klubbar som tillhör Upplands CF.

Info om samlingsplatser, program och resultat läggs upp på SMACKs hemsida på SMACKs Facebook och på Upplands Cykelförbunds hemsida. Kom ihåg: Föranmälan på SMACKs hemsida före kl 17:00 eller direktanmälan på plats via mobilen senast 30 min före första start. Ev. förändringar i samlingsplatser eller tider läggs ut på SMACKs och arrangörsklubbens hemsida. Ta för vana att alltid kolla, ibland kan vi behöva ändra plats eller tid.

Kom gärna och hjälp till som funktionär om du inte kan köra själv, det är ett viktigt arbete som gör att de deltagande cyklisterna kan genomföra sitt träningslopp och gör serien möjlig. Serien är populär och vi behöver hjälp med anmälan, start, tidtagning, mm. SMACK-serien / Upplands Cup Lvg är sanktionerad av Upplands Cykelförbund. 

PS. Du vet väl att fortsätter att ha sällskap av Stockholms Landsvägscup som körs 8 tisdagar under säsongen, se Stockholms Landsvägscup DS.

Arrangerande klubbar:

SMACKECI  NorrtaljeCK  Vallentuna ACTierp BalstaCK CKUni Knivsta CK Enköpings CK tröja  Upsala CK tröja