SMACK-serien

Årets SMACK-serie / Upplands Cup Lvg är nu avslutad - Tack för i år, alla deltagare, funktionärer och arrangerande klubbar!

Sammanställningen från årets serie hittar du nedan:

Upplands Cup Lvg tempo 2019 Slutställning

Upplands Cup Lvg linje 2019 Slutställning

Upplands Cup Lvg klubb 2019 Slutställning

Resultaten från respektive omgång hittar du till höger under rubriken Omgångar och resultat.

 

SMACK och Upplands Cykelförbund hälsar alla cyklister välkomna att delta i 2019 års upplaga av SMACK-serien/Upplands Cup Lvg - Träningsserien för alla!

Inbjudan och program för 2019 finns i högerspalten. Föranmäl er gärna till omgången, se "Föranmälan/Anmälda" till höger.

  • Välkomna till SMACK-serien, träningsserien där alla är välkomna!

Den populära träningsserien genomförs 2019 av nio av Upplands och norra Stor-Stockholms cykelklubbar som en kombination av SMACK-serien och Upplands Cup Lvg. Serien är öppen för alla oavsett klubbtillhörighet, ambitionsnivå eller idrott, bara du gillar att cykla.

Nyheter för året:

  • Träningsserien genomförs från och med i år med tillstånd för Tävling på väg från Länsstyrelserna i Stockholms län och Uppsala län.
  • Knivsta CK är tillbaka med Knivsta GP som dock i år körs på ett kortare varv på Arlanda Testtrack pga. problem med banan i Knivsta.
  • CK Uni arrangerar Lövstalöt tempo 20 km på en bana norr om Uppsala med start och mål i Lövstalöt.
  • CK Norrtälje arrangerar Torvalla GP på en 2,9 km varvbana söder om Norrtälje.
  • CK ECI Champion arrangerar det avslutande tempot på en ny varvbana norr om Fysingen.

I övrigt fortsätter vi med de populära banorna från föregående år och med tidtagning med Mylaps-chip.

Vi fortsätter med ökad säkerhet i linjelopp och GPn, uppdelning av startgrupper i A, B, C, Damer och Ungdom som i Stockholms Landsvägscup, sjukvårdare på plats, fler MCn, fler säkerhetsvakter och krav på licens eller visad erfarenhet från linjelopp för att köra i startgrupp A och B.

Vi delar upp resultaten i linjecupen i klasserna A, B, C, Damer, Ungdom och i tempocupen med den vanliga åldersbaserade klassindelningen.

Startavgifterna är även i år 30 kr för tempo och 60 kr för linje och GP (30 kr för ungdomar) för att bekosta den höjda säkerheten vid linjelopp/GPn.
Fika efter målgång ingår naturligtvis fortfarande, liksom det trevliga eftersnacket.

Efteranmälan på plats via mobilen istället för att köa för att bli inskriven, fortsatt föranmälan via hemsidan som tidigare liksom betalning via Swish.

Första omgången körs i år vid Odensala 16,8 km den 3 april. Sen rullar serien på fram till den 4 september då vi har avslutning vid Vikskolan i Upplands Väsby. Serien omfattar i år 19 omgångar: 10 tempo, 2 partempo, 1 bergstempo, 3 GP-lopp och 3 linjelopp och alla ingår i Upplands Cup.

Serien genomförs med föranmälan eller direktanmälan på plats via mobilen, startavgift 30 eller 60 kr inkl. fika plus 20 kr för hyrchip (vi är tacksamma om ni frivilligt lägger på 2 kr per Swish-betalning eftersom banken tar det i avgift av ideella föreningar), trevligt cykelsnack vid fikat, resultaten direkt på plats och möjlighet för alla att köra oavsett ambitionsnivå. Man väljer själv vilka omgångar och hur ofta man vill köra, och man kan börja när som helst.

Ungdomar och paracyklister är speciellt välkomna och har alltid möjlighet att köra kortare distans vid alla omgångar, kom i god tid så ordnar vi detta. Motionärer kan också köra kortare distans eller färre antal varv på GP- och linjeloppen, det ordnar vi.

Serien är ett bra träningstillfälle mitt i veckan för de aktiva och en möjlighet att prova på cykelsporten med enkla lopp för både för unga och gamla, motionärer eller aktiva inom andra discipliner eller idrotter. Man kan jämföra sig med egna tidigare resultat eller med andra deltagare om man vill.

I Upplands Cup samlar man poäng i linjecupen, tempocupen och totalt för varje omgång, ju bättre resultat man gör desto fler poäng får man.
Poängskalan är ny för i år och bästa tid eller placering i klassen en får flest poäng. Poängskalan är: 30, 26, 23, 21, 20, 19, 18, 17, 16, 15, 14, osv. ner till 1 poäng. Alla startande får minst 1 poäng, även vid DNF. Poängen summeras också per klubb och utgör därmed tävlingen om bästa Upplandsklubb Lvg.

Info om samlingsplatser, program och resultat läggs upp på SMACKs hemsida och SMACKs Facebook och på Upplands CFs hemsida och Upplands CFs Facebook.

Kom gärna och hjälp till som funktionär om du inte kan köra själv, det är ett viktigt arbete som gör att de deltagande cyklisterna kan genomföra sitt träningslopp och gör serien möjlig. Serien är populär och vi behöver hjälp med anmälan, start, tidtagning, mm.

SMACK-serien / Upplands Cup Lvg är sanktionerad av Upplands Cykelförbund och genomförs från i år med tillstånd för Tävling på väg från Länsstyrelsen.

PS. Du vet väl att fortsätter att ha sällskap av Stockholms Landsvägscup som körs 10 tisdagar under säsongen, se Stockholms Landsvägscup DS.

Arrangerande klubbar:

SMACKECI  NorrtaljeCK  Vallentuna ACTierp BalstaCK CKUni  Enköpings CK tröja  Upsala CK tröja