MTB-serien omgång 10 Knivsta MTB och avslutning 2022-09-10

Det blev en fin tävlings-förmiddag i Knivsta då hela 99 deltagare körde Knivsta MTB och deltog vid avslutning och prisutdelning för årets Upplands Cup MTB.
Förhållandena var riktigt bra med solsken, hyfsad värme och torra fina nypreparerade banor.

Nybörjarna var först ut och körde 2 varv utan tidtagning på den korta banan som var 1,4 km lång.
Därefter körde P/F9-10 och P/F11-12 med tidtagning 4 resp. 5 varv plus startloop på den korta banan.
Den var det dags för P/F13-14, P/F15-15, Juniorer och alla vuxna att köra 2, 3, 4 eller 5 varv plus en längre startloop på den 3,5 långa banan som innehöll både lätta, tekniska och svåra partier.
(Startloopen räknas som ett första kort varv, därför är det ett varv mer för alla klasser i resultatlistan).

Det var bra körning ute i spåret i alla klasser och en del spurtstrider mot målet, det syns också på de fina tiderna i resultatlistan.

Efter att alla gått i mål bjöd Upplands CF på korv och fika serverat av Knivsta CK och en stunds eftersnack medan resultaten för Upplands Cup MTB kollades inför prisutdelningen.

Prisutdelning för det sammanlagda resultatet för årets MTB-serie hölls sedan, först för ungdomsklasserna, där 1:an, 2:an och 3:an i varje klass fick sina medaljer och därefter fick även alla andra ungdomar var sin medalj för sitt flitiga cyklande under året. Därefter fick juniorer och alla vuxna medaljer för 1:a, 2:a och 3:e plats i sina klasser. Nybörjarna fick sina medaljer direkt efter målgång.

Sedan delades pokalen ut för tävlingen “Bästa Ungdomsklubb MTB” för Upplands CF, och priset gick i år till IK Rex som tagit flest sammanlagda poäng för Nybörjare och Ungdomar.
Och till sist delades pokalen för “Bästa Upplandsklubb MTB”, dvs. den klubb som tagit flest sammanlagda poäng för alla klasser ut, och det priset togs även i år hem av CK Uni.

Stort Tack till Knivsta CK för ett fint arrangemang och Stort Tack även till alla andra av årets arrangörer och till alla som deltagit i årets Upplands Cup MTB.

Sammanställningen av årets MTB-serie/Upplands Cup MTB kommer att läggas ut inom kort.

Dagens resultat hittar ni här MTB-serien Knivsta MTB 2022-09-10