Introduktion till cykling på landsväg

Hej alla SMACK’are, här kommer info om vårens introcykling. Info’n är avsedd både för dig som redan är cyklist/SMACK’are och till den som inte är det men som ni tror skulle vara intresserade av att prova på. Kopiera i så fall gärna texten och skicka vidare till den/de personerna.

****************************************************

Introduktion till cykling på landsväg 

Hej! Vi är SMACK – Sigtuna Märsta Arlanda cykelklubb – och namnet till trots utgår vår verksamhet numera huvudsakligen från Upplands Väsby. Vi har regelbundet träningar för dig som cyklar.

Vi arrangerar nu några tillfällen på lördagar med det vi kallar introduktionscykling, d.v.s. träningstillfällen speciellt med fokus på dig som är ovan vid klungcykling men gärna vill prova på. Det passar alltså både dig som är otränad eller vältränad, nybörjare eller har cyklat en del, men som inte har någon vana av att cykla i klunga.

Vill du pröva på hur det är att cykla i klunga, lära dig tecken och beteende för säker cykling och träffa likasinnade? Kom då och cykla med oss!

Det är på lördagar och datumen är 29:e April, 13:e Maj och 27:e Maj, vi startar kl. 09:00 och vi samlas utanför Cykelhuset, Sandavägen 2 i Upplands Väsby.

Det du behöver för att kunna delta är dels en godkänd hjälm, dels en cykel i gott och säkert skick, det gäller särskilt bromsar och däck.

 Vi samlas en stund innan kl.9 och börjar dela upp oss i lagom grupper, sedan börjar vi kl. 9 att gruppvis gå igenom de vanligaste tecknen vi använder oss av samt vad man måste tänka särskilt på när man kör i klunga. Efter det startar vi en runda på ett par mil där vi tränar på det vi gått igenom. Belöningen blir (förutom en fika någon gång halvvägs eller lite drygt det) till slut den härliga känslan av att vara en del av en väl fungerande, smidig, snabb och säker klunga.

Känner du att detta kan vara något du vill pröva på? Tveka inte, gå ut i förrådet och pumpa däck och putsa hjälm, så syns vi i!

För att vi bättre skall kunna planera så uppskattar vi om de som vill vara med också går in på Facebooksidan ”Intro-cykling SMACK 2023” och bara skriver en rad att ni tänker komma och vilket datum. (Alternativt mejla till info@smack.se)

Titta även gärna in på vår hemsida; www.smack.se. 

****************************************************