Omgång 17 Skattmansö linje 48 km 2020-08-19

Skattmansö linje och DM linje för Uppland kördes den 2020-08-19 som två separata omgångar i och med Corona-reglerna om max 50 deltagare på banan.
Vi löste det med en tidig omgång med 3 varv för ungdom, H40 och H50+, därefter paus för att få ut de som tävlat från tävlingsområdet innan vi släppte in den andra omgången med Damer, H30 och Elit samt några som inte hunnit till den tidiga starten för att köra 4 varv.

Vi hade 42 deltagare till start i den första omgången och 41 i den andra omgången, jämn fördelning eftersom sex deltagare inte kom till start, förmodligen pga. de ändrade starttiderna.

Banan var tyvärr nybelagd med tjära och grovt singel så det var inte det roligaste underlaget att köra på. Alla tog det lugnt i kurvorna men tyvärr var det några som fick känna på det grova gruset och behövde plåstras om efter att ha kört ihop på raksträckan när spurten drog igång i den första omgången.

Annars var förhållandena bra med lagom värme, i princip bilfritt och en bra bana, förutom underlaget som säker blir bättre till nästa år.

Omgången var även DM linje för deltagare med tävlingslicens för Upplandsklubbar så därför är resultaten sorterade per klass.

Snabbast runt de tre varven i den första omgången var Johan Backström, Mantra Sport hundradelar före Gustav Dejert, La Chemise och därefter Patrik Forssell, Team Ormsalva.

I den andra omgången var Daniel Pinto, Matra Sport snabbast efter att ha solokört största delen av de fyra varven. Klungspurten vanns sedan av Mattias Lejon, Specialized CS före Daniel Lundvall, Team LVL.

Resultaten för alla klasser och i DM finns i resultatlistorna nedan.

Stort Tack till Enköpings CK som arrangerade omgången och genom att ha två separata omgångar såg till att alla tävlingssugna cyklister kunde få köra.
Det blev ju inget trivselfika och eftersnack pga. Corona-reglerna men tack för Kexchokladen som smakade bra på hemvägen.

Vi ser fram emot ett normalt år och ett Skattmansö linje där underlaget satt sig ordentligt till nästa år.

Näst onsdag kör vi Hakunge backempo 12,5 km med vanliga linjecyklar. Vallentuna CK arrangerar och hälsar alla välkomna, men det är max 50 deltagare som gäller.
Anmälan öppnar på söndag kväll så häng på då.

Omgång 17 Skattmansö linje 48 km. Halvklart, lite mot- och medvind, +22 grader, totalt 83 deltagare varav 42 i den först omgången och 41 i den andra.
Start och Mål Enköpings CK, Ulf Kylén
Flaggvakter Enköpings CK
Föråkare MC Enköpings CK, Andreas
Kvastbil Enköpings CK, Daniel
Sjukvårdare Röda Korset

Resultat SMACK-serien Skattmansö linje 2020-08-19

Resultat DM DM Upplands CF Skattmansö linje 2020-08-19

Några deltagare fick ingen chiptid registrerad, maila in era egna tider till info@smack.se så uppdaterar vi resultatlistan.