MTB-serien omgång 9 IK Rex Vendel MTB 2020-08-27

Vi hade en bra tävlingskväll i Vendel när IK Rex arrangerade sin omgång i Upplands Cup MTB som två separata tävlingar, en för nybörjare och ungdomar och en timme senare en för de vuxna.
De dubbla tävlingarna gjorde att alla som ville kunde vara med och köra eftersom vi höll oss under 50 personer per tävling.

Sammanlagt 76 deltagare, 36 ungdomar och 40 vuxna deltog i kvällens båda tävlingar som kördes i bra förhållanden med halvklart, hyfsad temperatur, vindstilla i skogen och torrt och lite dammigt underlag.

Farten var hög på banan både bland ungdomarna och de vuxna så det blev flera spurtstrider in över mållinjen. Resultaten i de olika klasserna ser ni i resultatlistan.
Ett par deltagare körde utan fungerande chip, ni får gärna maila in er egen tid eller placering så uppdaterar vi listan.

Självserveringen av chip och avprickning fungerade bra även denna gång, det var bara några deltagare som glömde att pricka av sig innan start.

Tyvärr hade någon/några rivit ner avspärrningsband, tagit bort skyltning och lagt grenar över banan i början av de vuxnas tävling så deltagarna körde fel men ordnade själva en omstart när det upptäcktes. IK Rex beklagar det inträffade som dock raskt åtgärdades när det upptäcktes. Vi får hoppas att det bara var ett tilltag av några unga busar som hade det tråkigt.

Stort tack till IK Rex som arrangerade omgången med två tävlingar så att alla fick vara med och köra.

Resultaten finns här: MTB-serien IK Rex Vendel MTB 2020-08-27

Nästa omgång av serien körs redan nästa torsdag den 3/9 då Enköpings CK arrangerar sin uppskjutna omgång från i våras. Anmälan öppnas som vanligt på måndag kväll och det är max 50 deltagare och start kl 18:30 denna gång.

Sen återstår bara den sista omgången som Knivsta CK arrangerar lördagen den 12/9.