Omgång 19 Skånela Syratomten tempo 17,3 km 2020-09-01

Så var det slut på 2020 års korta serie med bara 6 omgångar i SMACK-serien/Upplands Cup Lvg. Men vi avslutade i fint sensommarväder – solsken, hyfsad värme och svaga vindar när 45 deltagare körde Skånela Syratomten tempo 17,3 km.

Vi får vara glada åt att vi kunnat köra omgångarna från slutet av juli inklusive DM och tackar alla arrangörer som ställt upp och gjort det möjligt.
Det har varit trist att behöva begränsa startfältet till 50 deltagare men så var förutsättningarna i år så vi får vara nöjda med det som var och hoppas på att vara tillbaka i normala gängor nästa år, både för alla i samhället och för vår träningsserie.

Snabbast runt på Syratomten-banan var idag en trio med Jimmy Carlsson, Motala AIF före Jonas Bohr, Cellexir och därefter Magnus Fagerström, IF Mantra Sport. Det skiljde endast 13 sekunder mellan dessa tre snabbåkare.

Snabbaste dam var Sara Hedberg, Cellexir före Marlin Brown, Cellexir och Therese Ljungström, Rocket Racing. Vi saknar dock tid för Åsa Christiernin så det kan komma att ändra sig.

Tandemparet Louise Jannering/Anna Svärdström, SMACK/CK Valhall körde snabbt runt banan denna dag, samma dag som de troligen skulle kört tempoloppet i Paralympics i Tokyo om inte Corona-pandemin kommit i vägen. Vi hoppas verkligen att de får köra sitt Paralympics-tempo i Tokyo nästa år, vi vet hur mycket träning de lagt ner inför det Paralympics som nu inte blev av.

Även Tim Capieau, Knivsta CK körde snabbt idag precis som vanligt, roligt att se hur Tim utvecklas till en bra landsvägscyklist i serien och vi hoppas på fler ungdomar nästa säsong.

Efter målgång bjöd SMACK och Upplands CF på lite gott med självservering och ordentligt avstånd men någon prisutdelning blev det inte i år.

Tack till CK ECI Champion som arrangerade omgången!

En sammanställning över resultaten för årets korta SMACK-serie/Upplands Cup Lvg individuellt per klass och för bästa Upplandsklubb Lvg kommer ut på SMACK-serie sidan inom kort.

Tack för i år! Nu återstår bara ett par MTB-omgångar sen tar vi ledigt från arrangerandet ett tag, men kom ihåg att vi behöver nya banor att köra på och även nya arrangörer så hör av er om ni vill arrangera en omgång nästa år.

Omgång 19 Skånela Syratomten tempo 17,3 km. Soligt, svaga vindar, +18 grader, 45 deltagare.
Start och Mål CK ECI Champion
Funktionärer CK ECI Champion

Vi saknar tid för en deltagare men samtidigt har någon kört med hyrchip nr 16, hör av dig med ett mail du som använde hyrchip nr 16 så att resultatlistan kan rättas upp!

Resultat SMACK-serien Skånela Syratomten tempo 17,3 km 2020-09-01