MTB-serien omgång 8 Viby MTB 2021-08-26

59 deltagare ställde upp och körde Viby MTB i Bålsta den 26/8. Många hade nog avskräckts från att anmäla sig på grund av väderprognosen som visade på kraftigt regn, men vi hade faktiskt uppehåll under hela omgången, bara lite lätta regnstänk innan start. Det var blåsigt och +12 grader men inget som märktes i skogen.

Banan var blöt men inte alls så hal och lerig som man kunde befara, så det blev en bra omgång som Bålsta CK arrangerade i Viby-skogen. Synd om er som inte tog chansen att köra.

Omgången var uppdelad i tre startgrupper och även inom grupperna delades klassernas starter upp med ett par minuters mellanrum. Mycket bra eftersom banan direkt går in i skogen och då är för smal för ett större startfält. På detta sätt blev det mindre trängsel och mindre risk för vurpor i början av banan.

Banan var som sagt bra, man hade tagit bort några svårigheter där blötan gjort det för riskabelt att köra så det var bara att ösa på utan att behöva tänka på halkan.

Efter målgång blev det som vanligt självservering av fika, gott och värmande i snålblåsten efter kämpandet i skogen.

Stort Tack till Bålsta CK för arrangemanget och jobbet med att göra banan säker att köra.

Nästa veckas omgång körs i Östhammar, då blir det tidigare start eftersom det blir mörkt i skogen så snabbt. Välkomna då!

Resultaten finns här: MTB-serien Viby MTB 2021-08-26