SMACK-serien omgång 20 Arlanda Testtrack Sprint 2021-08-31

Som avslutning på årets SMACK-serie/Upplands Cup Lvg arrangerade CK ECI Champion en Sprint-tävling på Arlanda Testtrack den 31/8.
Vädret var soligt och fint men det var tidig start, redan kl 18:00 för att vi skulle hinna med alla heat innan mörkret föll. Det gjorde nog att många inte hann vara med.

30 cyklister kom i alla fall till start och körde sprint-tävlingen med ett upplägg liknande det man har vid skidsprint, men i vårat fall fick alla deltagare köra både försöksheat (1 varv), kvartsfinal (2 varv), semifinal (2 varv) och final (3 varv) i olika klasser. Så alla fick köra sammanlagt 8 varv på banan.
Sprinttävlingen var uppskattad och det blev lite blandning mellan olika klasser i heaten. Men upplägget behöver förbättras till nästa gång utifrån de synpunkter vi fick in.

Eftersom vi körde 4 olika omgångar med heat med delvis olika deltagare tar vi bara finalerna som resultat från Sprinttävlingen.

I A-finalen segrade Christoffer Eriksson, IF Mantra Sport före Kim Eriksson, Östra Aros CK och Mattias Lejon, Team Jarla.
I B-finalen segrade Christofer Vällfors, Östra Aros CK före Jakub Kollar, SUMO CC och Mikael Lind, Vallentuna CK.
I C-finalen segrade Anton Karlsson, SMACK före Sean Johansson, Knivsta CK och Lars Nordin, SMACK.

Alla placeringar i finalerna ser ni i resultatlistan. Listan kommer att kompletteras med resultat per heat så småningom, men det är 9 heat till med olika deltagare att sammanställa, så det tar ett tag.

Efter tävlingen blev det grillad korv, fika och eftersnack om tävlingen och om säsongen, samt utdelning av pokalen till Bästa Upplandsklubb Lvg som även 2021 blev SMACK – tack vara flitigt deltagande från medlemmarna.

Slutställning från årets cup läggs ut inom kort på SMACK-serie sidan.

Stort tack till CK ECI Champion som arrangerade omgången.

Omgång 20 Arlanda Testtrack Sprint. Solsken, motvind på målrakan, +19 grader, 30 deltagare.