SMACK-serien omgång 14 Knivsta GP 2022-08-03

Vilken härlig GP-kväll vi fick när Knivsta CK arrangerade Knivsta GP i SMACK-serien/Upplands Cup Lvg den 3/8 på en bana inne i samhället, avstängd för biltrafik och med publik och hejarop längs hela varvet.
En stor eloge till Knivsta CK med Thomas Rosendal, David Lundqvist och Sofie Blomgren i spetsen som gjort GPt möjligt och fått både Kommunen, UL och Länsstyrelsen med på noterna.

55 deltagare körde GPt uppdelat i två heat, först Ungdom, Damer och Herrar C som körde 30 min +1 varv och därefter Herrar A och Herrar B som körde 40 min 1+ varv på det 1,15 km långa banvarvet. Det var varmt, halvklart och både med och motvind runt varvet, med fin medvind på målrakan.

Det blev bra körning i båda heaten och deltagarna blev snabbt utspridda över banvarvet. I Herrar A/Herrar B blev det snabbt en trio som tog kommandot, gick loss och höll ända in i mål där det blev en hård spurt om segern. Det blev också flera klungor och grupper som höll ihop i båda heaten och de allra flesta körde tiden ut plus det extra varvet även om några deltagare blev varvade en eller ett par gånger.

I det första heatet var Isak Lööw, Fredrikshof först över mållinjen i Herrar C före Thomas Karlahag, CK Valhall och Pelle Viana Lindén, Stockholm CK. Sofie Blomgren, Knivsta CK var först i Damer och Oscar Bjälkengren, Södertälje CK var först i Ungdom.

I det stora andra heatet blev det i Herrar A en hårfin seger för Carl Kagevi, Motala AIF en tusendel före Viktor Lychou, Södertälje CK och med Tobias Stridsberg, Södertälje på tredje plats.
Även i Herrar B var det tätt i spurten som togs hem av Alexander Hallsten, Rocket Racing före Otto Björnberg, Rocket Racing och Piotr Patynowski, Vallentuna CK

Alla placeringar, tider och antal varv hittar ni i resultatlistan, se nedan.

Återigen stort tack till Knivsta CK för det fina bilfria arrangemanget med många funktionärer, MC-föråkare och trevlig fika och eftersnack efter loppet.

Nästa vecka kör vi Skokloster tempo 23 km den 10/8 på den utmanade banan med Bålsta CK som arrangörer, Välkomna!

Omgång 14 Knivsta GP 30 min och 40 min +1 varv. Halvklart,  växlande vindar runt varvet, +22 grader, 55 deltagare.
Anmälan Knivsta CK
Start och Mål Knivsta CK, Thomas, David och Göran
Flaggvakter Knivsta CK
MC-förare Knivsta CK
Kaffekokare Knivsta CK

Resultat SMACK-serien Knivsta GP 2022-08-03