MTB-serien omgång 7 Sigtuna MTB 2022-08-04

Hela 80 deltagare varav hälften ungdomar ställde upp och körde Sigtuna MTB på Sigtuna MTB-bana vid Stadsängarna i den 7:e omgången i MTB-serien/Upplands Cup MTB den 4/8.

Det var en fin MTB-kväll och fina förhållanden med solsken, värme och torra banor, en del publik och hejarop ute längs banan som var ny för året, förlängd och utökad med en hel del svåra partier på det långa varvet. Banan var fin och omväxlande, väl bandad, skyltad och med B-linjer vid de svåraste passagerna för de som ville och de flesta duktiga MTB-åkarna körde banan på bra tider.

Nybörjare och ungdomar tom 12 år hade en egen startgrupp och körde ett kortare varv på ca 1,8 km plus en startloop på 500 meter.
Därefter körde äldre ungdomar och vuxna 3,7 km varvet plus samma startloop på 500 m.

Efter målgång var det många som stannade kvar vid målet och såg övriga komma i mål innan de rullade tillbaka till fikat och det trevliga eftersnacket.

Stort tack till Sigtuna Sports Club för det fina arrangemanget!

Nästa omgång i MTB-serien körs den 18/8 då IK Rex arrangerar den åttonde omgången på delar av Ottarsloppet-banan. Då är det även DM MTB för deltagare med tävlingslicens för en Upplandsklubb, men alla är välkomna att köra som vanligt.

Resultaten hittar ni här: MTB-serien Sigtuna MTB 2022-08-04