Barn & Ungdom

SMACK har ungdomar som tränar och tävlar både på landsväg och MTB och alla ungdomar är välkomna till våra träningar. Från april till och med augusti tränar vi på Arlandastad Testtrack tisdagskvällar mellan kl 19:00 och 21:00, då har vi ungdomstränare på plats. Vi kör landsvägsträning på den helt bilfria banan och det går även att träna MTB i terrängen runt banan för den som hellre vill köra MTB.

Vi har även träning för barn och ungdomar med utgångspunkt Bollstanäs/Runby i Upplands Väsby på söndagar klockan 16.00, se vår flyer för mer information. Information om respektive tillfälle kommer att läggas upp i vår Facebook-grupp.

Vi fortsätter även under 2018 att på Arlandastad Testtrack arrangera fri gemensam ungdomsträning för alla ungdomar i klubbar inom Upplands Cykelförbund och Stockholms Cykelförbund.

Den första gemensamma ungdomsträningen 2018 genomförs lördag den 21 april kl 9:00 - 13:00, då är alla barn och ungdomar mellan 6 och 16 år välkomna. Kom ihåg att ta med cykel, hjälm, matsäck, vattenflaska och kläder som passar vädret.

Vi behöver fler ledare till de gemensamma ungdomsträningarna. Varje klubb bör ställa upp med ledare och vi planerar att genomföra en ungdomsledarutbildning vid någon av de första träningarna i vår. Kontakta gärna oss på info@smack.se om ni är intresserade av att medverka, ni behövs!

Läs mer och se datumen för 2018 i Inbjudan till gemensam ungdomsträning cykel på Arlandastad Testtrack 2018

Söndag den 19/8 kl 9:00 - 13:00 har vi gemensam ungdomsträning på Arlanda Testtrack igen, alla är välkomna att vara med, ingen föranmälan behövs.

Den 1/5 hade vi gemensam kvällsträning på banan för de äldsta och mellangruppen. 23 ungdomar deltog och fick bra träning med mycket kurvtagning, GP-träning och partempo-övningar.

Träningen blev lite kortare denna gång eftersom mörkret föll vid 20:30-tiden men det var full fart fram till dess.

Nästa gemensamma ungdomsträning genomförs lördagen den 19/5 kl 9:00 -13:00 och då för alla åldrar, välkomna!


Vi hade en fantastisk dag på Arlanda Testtrack den 21/4. Hela 60 barn och ungdomar deltog på den gemensamma träningen, ganska jämt fördelade mellan de tre olika åldersgrupperna.

Det var omväxlande övningar i teknik, fart och uthållighet under de duktiga ungdomsledarnas ledning. Efter lunch hade vi en avslutningstävling, stafett med mixade lag för de äldsta och mellangruppen medan de yngsta körde två korta varv på så lika tid som möjligt.

Dessutom hade vi ungdomstränarutbildning med ett 20-tal vuxna som utbildades i att ta hand om och skapa roliga och bra träningar för ungdomar. Utbildare var Thomas Eriksson.

Nästa gemensamma ungdomsträning hålls tisdag kväll den 1/5 kl 19:00 - 21:00. Då är träningen för de äldsta och mellangruppen, de yngsta får vänta till gången efter det eftersom det blir sent på kvällen för dem.

Här finns Krzysztof Marianiuks bilder från träningar under tidigare år på Arlanda Testtrack.

I december 2014 blev SMACK vald till månadens ungdomsförening, läs mer om det här.

  • Vi har nybörjar-/ungdomsklasser på våra arrangemang

Aktiviteter för nybörjare och ungdomar som alltid förekommer i vår verksamhet är nybörjar- och ungdomsklasser i våra egna arrangemang så som SMACK-tempot, Arlanda Test Track och MTB-rundan. SMACK-rundan vårat motionslopp för landsvägscyklister går längs med trafikerade vägar och passar därmed för dem som har trafikvana.

Förutom detta har vi våra träningsserier SMACK-serien som lämpar sig från ungdom och uppåt, MTB-serien har nybörjarklasser och ungdomsklasser (samt även klasser för äldre).