Ungdom

SMACK har ungdomar som tränar och tävlar både på landsväg och MTB och alla ungdomar är välkomna till våra träningar. Från april till och med augusti tränar vi på Arlandastad Testtrack tisdagskvällar mellan kl 19:00 och 21:00, då har vi ungdomstränare på plats. Vi kör landsvägsträning på den helt bilfria banan och det går även att träna MTB i terrängen runt banan för den som hellre vill köra MTB.

På Arlandastad Testtrack arrangeras även under 2017 fri gemensam ungdomsträning för alla ungdomar i klubbar inom Upplands Cykelförbund och Stockholms Cykelförbund.

Årets gemensamma ungdomsträningar på Arlanda Testtrack är avslutade. Tack för i år, vi hoppas kunna fortsätta nästa år igen.

15 barn och ungdomar deltog vid årets sista gemensamma ungdomsträning på Arlanda Testtrack. Vädret var blåsigt och lite kyligt men solen kom fram och värmde lite.
Det blev teknikträning, kurvträning, tempoträning och klungkörning på förmiddagen. Efter lunch avslutade vi med en gemensam stafett, teknikbana och GP-bana. Det blev riktigt jämt och spännande mellan lagen och marginalen in i mål för segrarna var bara några sekunder.
Till sist avslutade vi med prisutdelning till alla som deltagit vid årets gemensamma ungdomsträningar. 


Tisdagen den 29 augusti var det 13 ungdomar som dök upp för ett par timmars gemensam träning på Arlanda Testtrack. Det blev teknikträning, partempo, intervaller, GP-träning och spurter tills det blev för mörkt att fortsätta.


 

Lördagen den 19 augusti startade den gemensamma ungdomsträningen igen efter sommaruppehållet, men det blev en regnig, blöt och kall förmiddag.
Det var bara 7 ungdomar från mellangruppen och äldsta gruppen som dök upp i regnvädret men vi kämpade på och körde både teknikträning, tempo, partempo och intervaller tillsammans med två tränare och två vuxna hjälpryttare. Eftersom det var blött och kallt nöjde vi oss med två träningspass och avslutade vid 12-tiden. Vi hoppas på bättre väder och fler deltagare nästa gång.


Tisdagkvällen den 27 juni var det 13 ungdomar som körde ett par timmars träning. Det märkets att det är sommarlov och att de flesta var iväg på annat. De som kom fick i alla fall bra träning tillsammans med våra tränare. Det blev en hel del träning på kurvtagning, partempo och spurtträning där också föräldrarna deltog.

Trötta och nöjda tog vi sen sommarlov även från den gemensamma ungdomsträningen ända till den 19 augusti.


Även söndagen den 18/6 blev det 17 ungdomar som deltog vid den gemensamma ungdomsträningen på Arlanda Testtrack. Det är bara att konstatera att söndagen efter Vätternrundan inte är någon bra dag att ha träning på. De som deltog hade i alla fall en bra dag på banan med bra väder, bra träning och en avslutande stafett med mixade lag från alla grupper där vi körde både teknikbana och en del av den stora banan.

Vi var få tränare denna gång men det ordnade sig i alla fall och blev bra träningar. Tack till tränarna och föräldrarna som ställde upp. 


17 ungdomar samlades vid den gemensamma ungdomsträningen på torsdagkvällen den 8/6. Vädret var soligt och fint men mulnade på.

Vi delade upp oss i två grupper, tränade körning i två led och klunga, kurvteknik och körning på GP-bana samt lagtempo.

Tack till tränarna som ställde upp idag, det märks hur duktiga cyklister ungdomarna blir av träningen.


Hela 41 ungdomar deltog vid den gemensamma ungdomsträningen den 20/5. Vädret var hyfsat men solen ville inte riktigt komma fram.

Som vanligt delade vi upp oss i tre grupper efter ålder och färdighet. De äldsta tog även ett träningspass på småvägarna utanför banan tillsammans med ledarna. Mellangruppen tränade teknik, spurter, klungkörning, mm. på banan och yngsta gruppen körde teknikbana och cykling på banan.

Som avslutning körde de äldsta och mellangruppen ett GP, 5 varv på halva banan medan de yngsta körde 2 korta varv på lika tid.

Tack till alla duktiga tränare som ställde upp för ungdomarna idag, det märks att träningen ger bra resultat.


23 ungdomar kom till den gemensamma träningen den 10/5 trots det kyliga vädret. Det märks verkligen hur roligt de tycker att cyklingen är när de kör för fullt trots att det bara är ett par grader i luften. 

Det blev uppdelning i tre grupper, körning på stora varvet, lite på småvägarna i mitten, lite teknikbana, spurter, partempo, mm.
Till sist blev det ändå lite för kallt om fötter och fingrar så vi slutade vid 20:30-tiden och åkte hem för att värma oss.

Tack till alla ledare och alla ungdomar för en trevlig kväll på Arlanda Testtrack! 

----------------------------------------------------------------------------------------------

33 barn och ungdomar deltog vid den första gemensamma ungdomsträningen den 23/4.
Solen sken men det var lite kyligt och blåsigt. Det hindrade inte deltagarna som tränade på i tre olika grupper under våra erfarna tränares ledning. Alla verkade trivas och det märktes att de tyckte det var roligt att träffa varandra och träna igen.

Efter lunch blev det tempolopp i vår träningscup, Arlandastad Cup. De yngsta körde 2 korta varv på så lika tid som möjligt, mellangruppen körde 2 stora varv och äldsta gruppen körde 3 stora varv. Det var bra fart på banan idag!

Nästa gemensamma ungdomsträning är onsdag kväll den 10 maj kl 19:00, då för mellangruppen och de äldsta eftersom det blir för sent för de yngsta.

Tack till alla ungdomar och till ledarna som gör träningen möjlig.

Läs mer och se de andra datumen för 2017 i Inbjudan till gemensam ungdomsträning cykel på Arlandastad Testtrack 2017

Här finns Krzysztof Marianiuks bilder från träningen den 16 april 2016 och från tidigare träningar.

I december 2014 blev SMACK vald till månadens ungdomsförening, läs mer om det här.

  • Vi har nybörjar-/ungdomsklasser på våra arrangemang

Aktiviteter för nybörjare och ungdomar som alltid förekommer i vår verksamhet är nybörjar- och ungdomsklasser i våra egna arrangemang så som SMACK-tempot, Arlanda Test Track och MTB-rundan. SMACK-rundan vårat motionslopp för landsvägscyklister går längs med trafikerade vägar och passar därmed för dem som har trafikvana.

Förutom detta har vi våra träningsserier SMACK-serien som lämpar sig från ungdom och uppåt, MTB-serien har nybörjarklasser och ungdomsklasser (samt även klasser för äldre).